Kilo Goudstaven Kopen

Een kilo goudstaven kopen is natuurlijk niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het is om die reden dan ook iets waar vooral de professionele beleggers zich mee bezig houden. Aan de andere kant is het wel degelijk een goede manier om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een groot kapitaal beschermd wordt tegen de inflatie. Zo kan een kilo goudstaven kopen bijvoorbeeld een interessante optie zijn voor iedereen die een mooie erfenis of bijvoorbeeld een gouden handdruk heeft gehad. In dat geval is het mogelijk om er aan de hand van het goud voor te zorgen dat bijvoorbeeld de inflatie geen kans zal krijgen om de waarde aan te tasten. Een kilo goudstaven kopen is daarbij interessanter dan het aankopen van kleinere hoeveelheden, aangezien men op die manier de verkoopkosten gemakkelijk zo ver mogelijk omlaag kan brengen. Op die manier kan het goud dus voordelig aangekocht worden en zal een kilo goudstaven kopen snel een leuk rendement opleveren. Bovendien is het natuurlijk prettig dat vooral de grote investeerders zich met een kilo goud bezighouden, om dit reden wordt er namelijk relatief weinig fraude mee gepleegd en komt men dus ook niet snel in de problemen. Tenslotte is een kilo goud kopen heel interessant vanwege het feit dat de btw vrijstelling ervoor kan zorgen dat we op een relatief voordelige manier kunnen investeren in een waardevast edelmetaal dat daarnaast ook nog eens voor een aantrekkelijke winst kan gaan zorgen wanneer de koers verder op blijft lopen.

Een kilo goudstaven kopen vanwege de lage kosten

Zoals gezegd brengt een kilo goudstaven kopen minder kosten met zich mee dan het kopen van meerdere, klein hoeveelheden goud. Voor mensen die weinig ervaring hebben met het kopen van goud klinkt dat misschien wat apart, maar het werkt eigenlijk heel logisch. Wanneer mensen kilo goudstaven kopen dienen er door de handelaar uiteraard bepaalde handelingen te worden verricht. Dit zorgt ervoor dat de handelaar wat kosten moet maken, die hij zal doorberekenen om uiteindelijk zelf ook nog wat aan de transactie over te houden en op die manier wat te verdienen als handelaar. Wanneer de mensen kilo goudstaven kopen is dit voor de handelaar echter gelijk aan het verkopen van een gram goud. Tenminste, voor een aantal handelingen. Het invoeren van de transactie in de computer is bijvoorbeeld zo’n handeling die eigenlijk altijd evenveel tijd en moeite zal vragen. Een kilo goudstaven kopen is wat dat betreft niet anders dan het kopen van een gram goud. Toch zijn de kosten van het kopen van een kilo relatief lager. Stel dat de handelaar een euro aan kosten berekend voor het invoeren in de computer. Wanneer men 1000 keer een gram zou kopen kost het dus 1000 euro, terwijl een kilo goudstaven kopen maar eenmalig de kosten van een euro met zich meebrengt. Op die manier is het kopen van een kilo goud heel eenvoudig zomaar 999 euro goedkoper dan het 1000 keer aanschaffen van een gram goud. Uiteraard is dit verschil erg groot en kunnen mensen die een kilo goudstaven kopen dit beter vergelijken met andere mogelijkheden zoals 500 gram of 250 gram, maar het principe blijft in dat geval natuurlijk wel gewoon hetzelfde. In principe is het daarom altijd van belang om zoveel mogelijk goud tegelijk te kopen en op die manier te profiteren van de lage kosten.

Kilo goudstaven kopen: voor gevorderden

Het mooie van mensen die een kilo goudstaven kopen is dat ze over het algemeen heel wat ervaring hebben met het kopen van goud. Dit is allereerst prettig voor hen, maar kan er indirect ook voor zorgen dat minder ervaren kopers hiervan kunnen profiteren. Kilo goudstaven kopen is iets wat normaal alleen door de professionele investeerders gebeurt, waardoor de handelaren weten dat het eigenlijk geen zin heeft om met de kwaliteit te rommelen of er op een andere manier voor te zorgen dat men niet de volledige waarde van het goud ontvangt. Mensen die een kilo goudstaven kopen en dit veel vaker doen weten precies waar ze op dienen te letten en zien het daarom ook direct wanneer een handelaar er een potje van probeert te maken. In dat geval zal, zeker met behulp van het internet, snel bekend worden dat de handelaar niet te vertrouwen is. Mensen die een kilo goudstaven kopen zullen op andere handelaren gaan richten en op die manier de handelaar als het ware heel direct straffen voor zijn vreemde actie. Uiteraard weten de handelaren als geen ander dat ze dit risico lopen. Kilo goudstaven kopen is onder andere om die reden relatief veilig en brengt dus eigenlijk geen problemen met zich mee. Ook wanneer men een erfenis heeft gekregen en verder weinig ervaring heeft met het kopen van goud is het geen probleem om een kilo aan te schaffen. Hierbij is het dus wel van belang dat de handelaar goed bekend staat. Een kilo goudstaven kopen kan anders alsnog een belangrijk risico met zich meebrengen, dus het is van belang om toch altijd goed op te blijven letten en de grote waarde van het kapitaal dus goed te beschermen.

Kilo goudstaven kopen zonder BTW

Een van de grote voordelen voor mensen die kilo goudstaven kopen is dat ze, net als bij de andere gewichten, geen last hebben van een vervelende btw berekening. Over alles wat we aanschaffen dienen we in principe btw te betalen en voor de luxe goederen en diensten is dit zelfs 19%. Kilo goudstaven kopen is echter vrijgesteld van deze verplichting met betrekking tot de btw. Men kan het goud daarom kopen zonder hierbij de btw te betalen. Dit betekent in principe dat het goud in verhouding zomaar 19% voordeliger is dan een aantal andere edelmetalen en daarmee uitstekend geschikt is als investering. Het mooie van de btw vrijstelling is bovendien dat het niet nodig is om eerst de btw uitgaven terug te gaan verdienen door middel van een stijging van de koers van het goud. Mensen die kilo goudstaven kopen kunnen het rendement dat ze maken direct in hun eigen zak steken en er dus van gaan genieten.