Goudstaven Gewichten

De verschillende goudstaven gewichten bieden de mogelijkheid om zelf te bepalen welk deel van het kapitaal er zal worden omgezet in het waardevolle edelmetaal. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om voor de grotere goudstaven gewichten te kiezen en zo heel snel een bepaald kapitaal te beschermen tegen de inflatie, maar aan de andere kant is het ook mogelijk om juist de kleinere goudstaven gewichten te kiezen en op die manier bijvoorbeeld iedere maand een bepaald bedrag te reserveren dat vervolgens zal worden ingezet om een leuk kapitaal bij elkaar te sparen. De verschillende goudstaven gewichten maken het daarnaast mogelijk voor een groot aantal verschillende mensen om te profiteren van de voordelen van het goud. Waar het vroeger vooral de rijkeren waren die konden profiteren van de waardevastheid kunnen tegenwoordig ook gewone werknemers de kleinere goudstaven gewichten aanschaffen en op die manier op hun eigen manier meedelen in de voordelen die het goud met zich mee kunnen brengen. Uiteraard zal de winst hoger uitvallen wanneer er meer geïnvesteerd is in het goud, maar het is aan de andere kant wel een manier om ook met een kleiner budget in ieder geval een graantje mee te pikken.

Grote goudstaven gewichten

De grotere goudstaven gewichten zijn voornamelijk interessant voor de professionele beleggers en natuurlijk de mensen die bijvoorbeeld een erfenis hebben gehad en dit kapitaal graag willen beschermen tegen bijvoorbeeld invloeden van de inflatie. Zo is het mogelijk om een groot bedrag om te zetten in goud en de verschillende goudstaven gewichten daarmee in te zetten om ervoor te zorgen dat het kapitaal ook nog beschikbaar zal zijn wanneer men er tien of twintig jaar later gebruik van wil maken. Wanneer we het geld blijven gebruiken zonder dit om te zetten kan de inflatie de waarde aantasten, iets dat geen invloed heeft op het goud. Goudstaven gewichten zijn er daarbij als gezegd in elk gewenst formaat, waardoor het heel makkelijk is om een groot kapitaal apart te zetten en het op die manier dus in ieder geval goed te beveiligen. De goudstaven gewichten die er voor de grote kapitalen zijn kennen bijvoorbeeld gewichten van een kilo of 500 gram. Een dergelijke hoeveelheid goud kost al gemakkelijk tienduizenden euro’s en is daarom dan ook niet zomaar voor iedereen weggelegd. Juist ook om die reden is het goud over het algemeen van een meer dan uitstekende kwaliteit en loopt men met de grotere goudstaven gewichten eigenlijk maar heel weinig risico. De aanbieders van het goud weten heel goed dat het weinig zin heeft om een mindere kwaliteit aan te bieden, aangezien de professionele investeerders dit meteen door zullen hebben en ze dus door de mand zullen vallen. De goudstaven gewichten die er zijn voor de grotere investeerders hebben daarom over het algemeen de ‘good delivery’ status en zijn daarmee heel gemakkelijk verhandelbaar. Ook wanneer ze na 10 of 20 jaar weer verkocht worden zal de handelaar de waarde direct herkennen en daarom dan ook niet moeilijk doen.

Kleinere goudstaven gewichten

De verschillende goudstaven gewichten maken het aan de andere kant natuurlijk ook mogelijk om een kleinere hoeveelheid goud te kopen en op die manier wat minder geld te investeren. Het is om die reden dan ook niet nodig om eerst een hoop geld bij elkaar te sparen en dit vervolgens in een keer uit te geven. Het mooie van de goudstaven gewichten is namelijk dat men precies uit kan geven wat er op dat moment beschikbaar is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten en daarmee het goud aan te kopen. De kleinere goudstaven gewichten kunnen op die manier gemakkelijk een soort van spaarplan bieden. Zo kan men iedere maand een beetje goud aankopen en daarmee uiteindelijk een mooi kapitaal opbouwen. Het aankopen van het goud hoeft daarbij helemaal niet in een keer een hoop geld te kosten en is zo heel geleidelijk mogelijk. Aangezien de verschillende goudstaven gewichten tot en met bijvoorbeeld 1 gram te verkrijgen zijn is het volledig mogelijk om tot op de gram nauwkeurig te bepalen welk kapitaal er omgezet dient te worden in het aantrekkelijke edelmetaal. De verschillende goudstaven gewichten kunnen op die manier gemakkelijk bij elkaar opgeteld worden en daarmee het gewenste bedrag vertegenwoordigen. De kleinere gewichten zullen op den duur natuurlijk een mooi gewicht gaan vormen en daarmee voor een groot kapitaal gaan staan dat uiteindelijk alleen maar meer waard zal worden wanneer de goud koers verder op zal lopen.

Verschillende goudstaven gewichten in huis halen

De verschillende goudstaven gewichten zijn uiteraard niet allemaal even goed geschikt om ook daadwerkelijk thuis te bewaren. Het is totaal niet verboden om het goud zelf te bewaren, maar in sommige gevallen is het simpelweg niet slim en kan het daarnaast een hoop risico’s met zich meebrengen. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om de grotere goudstaven gewichten in huis te halen en op die manier het risico te lopen dat het goud ontvreemd wordt, bijvoorbeeld wanneer er thuis wordt ingebroken en alle waardevolle spullen zullen verdwijnen en wellicht nooit meer terug worden gevonden. Aan de andere kant zijn ook de kleinere goudstaven gewichten niet altijd even goed geschikt om zelf te bewaren. Het gaat hierbij vooral om de kleinste gewichten, waarvoor een aantal aanbieders hebben bepaald dat het beter is dat deze gewoon bij de professionele instelling zullen blijven, die deze op een veilige manier bewaart. De kleinste goudstaven gewichten zijn over het algemeen namelijk gewoon te klein om thuis te bewaren, waardoor ze bijvoorbeeld kwijt kunnen raken en op die manier voor een vervelend verlies kunnen zorgen. Een gram goud wordt over het algemeen al niet eens los geleverd, maar in een soort creditcard gestopt. Op die manier kan de aanbieder er voor zorgen dat het grammetje niet kwijt zal raken en dat de waarde ervan dus gewaarborgd kan blijven. Door de kaart niet op te sturen kan deze onderweg ook niet kwijt raken en zullen ook de kleinste goudstaven gewichten gewoon voor een leuke winst kunnen zorgen.